Machelse voorzitter OCMW eist ontslag Van Keerbergen

François Bonaventure (Open Vld), de OCMW-voorzitter van Machelen, wil dat Luc Van Keerbergen ontslag neemt uit de OCMW-raad. Van Keerbergen, die verkozen werd op een lijst van het Vlaams Belang, werd donderdag uit zijn partij gezet. Hij kwam in opspraak omdat hij te zien was in een filmpje waarin hij samen met FN-senator Michel Delacroix een anti-Joods lied zingt over een meisje dat levend verbrand werd in het concentratiekamp van Dachau.

“Donderdag hebben we raadszitting en ik hoop dat Van Keerbergen dan de eer aan zichzelf houdt en zelf ontslag neemt. In het andere geval stuur ik een dossier over het gebeuren naar de gouverneur van Vlaams-Brabant. Ik meen dat de hogere overheid zal kunnen ingrijpen op basis van de wet op het racisme. Als voorzitter kan ik hem echter in geen geval tot ontslag dwingen”, aldus Bonaventure.

Luc Van Keerbergen deed pas een vijftal maanden geleden voor het eerst zijn intrede in de OCMW-raad van Machelen. Hij volgde een raadslid van het Vlaams Belang op dat naar de gemeenteraad verhuisde.

“Hij heeft tot nog toe slechts een drietal keren een raadszitting bijgewoond. Tijdens deze raden heeft hij zich steeds normaal gedragen en geen enkele keer blijk gegeven van een racistische ingesteldheid”, aldus François Bonaventure.

Bron » Het Laatste Nieuws