Delacroix neemt ontslag als FN-voorzitter

Michel Delacroix neemt ontslag als FN-voorzitter en legt “al zijn uitvoerende functies” neer. Dat laat de partij donderdag weten. Aanleiding is het filmpje waarin Delacroix een anti-joods lied zingt.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) heeft intussen laten weten een klacht te hebben ingediend bij het parket tegen FN-voorzitter en senator Michel Delacroix. Het CGKR ontving zelf verscheidene klachten over een filmpje waarop Delacroix een antisemitische parodie over de uitroeiingskampen van de nazi’s zingt. “We hebben het parket op de hoogte gebracht dat er naar onze mening een flagrante overtreding van de wetgeving is gepleegd”, aldus de directeur van het CGKR, die verwijst naar de antiracismewet en de negationismewet.

Het filmpje werd opgenomen op een zomers terrasje tijdens een familiefeest of een bijeenkomst met vrienden. De tekst van de parodie laat niets aan de verbeelding over: “Mijn kleine Joodse is in Dachau. Ze zit in de ongebluste kalk. Ze heeft haar getto verlaten om levend verbrand te worden.” Het Vlaams Belang heeft op zijn beurt OCMW-raadslid van Machelen, Luc Van Keerbergen, uit de partij gezet, nadat bleek dat Van Keerbergen aan de zijde van Michel Delacroix te zien was toen beiden het beruchte anti-semitisch lied zongen.

Bron » De Standaard