FN-voorzitter Delacroix zingt parodie over uitroeiingskampen

Ecolo-senator Josy Dubié stelt donderdagnamiddag een mondelinge vraag aan minister van Justitie Jo Vandeurzen over een filmpje waarop FN-voorzitter en senator Michel Delacroix een antisemitische parodie over de uitroeiingskampen van de nazi’s zingt.

De tekst laat niets aan de verbeelding over: “Mijn kleine Joodse is in Dachau. Ze zit in de ongebluste kalk. Ze heeft haar getto verlaten om levend verbrand te worden”. De tekst wordt gezongen op een melodie van een lied van Guy Béart.

De beelden zijn opgenomen tijdens op een zomers terrasje tijdens een familiefeest of een bijeenkomst met vrienden.

Ecolo wil dat Michel Delacroix door het gerecht vervolgd wordt voor het verheerlijken van de genocide en dat zijn politiek mandaat wordt afgenomen. De Franstaligen groenen stappen ook naar het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding.

Bron » De Tijd