Delacroix neemt macht Front National

Senator Michel Delacroix is maandag in Gilly bij Charleroi tot uitvoerend voorzitter van het Front National benoemd tijdens het partijbureau van de Franstalige partij. Stichtend voorzitter Daniel Féret betwist de legitimiteit van de bijeenkomst en vindt dat hij alleen recht heeft op de titel van partijvoorzitter.

Patrick Sessler, een extreemrechtse militant, werd aangeduid als secretaris-generaal van de partij en Waals afgevaardigde Charles Pire wordt politiek secretaris van het FN.

De kersverse voorzitter wil alvast “een nieuw politiek partijprogramma” opmaken en de financiën van de partij weer gezond maken. Féret en zijn partner Audrey Rorive, die in het Brusselse parlement zetelt, zijn in het kader van het onderzoek naar het beheer van de partij en haar financieringsvereniging in verdenking gesteld.

Bron » De Tijd