Grote zoekactie met duikers in Albertkanaal in Diepenbeek

Duikers van de civiele bescherming van Crisnée zijn vandaag begonnen met het zoeken naar autowrakken in het Albertkanaal. De komende weken zullen naar verwachting zo’n zeventig auto’s in het kanaal tussen Diepenbeek en Ham worden bovengehaald.

De lokale politie, de federale gerechtelijke politie van Hasselt, een takeldienst en duikers van de civiele bescherming van Crisnée werken samen. Een wetsgeneesheer en het gerechtelijke lab zijn stand-by voor het geval er vermiste personen worden aangetroffen.

De dreggingsactie komt er op vraag van het parket in Hasselt. De duikers begonnen hun zoekactie in Godsheide. Daar werd meteen aan de brug een gestolen voertuig naar boven gehaald. Later vandaag volgden nog zes auto’s; vijf van de zeven bleken gestolen. Het Hasseltse gerecht is begonnen vanuit enkele openstaande dossiers. De voertuigen die in het water liggen, kunnen gestolen zijn of kunnen bij criminele feiten gebruikt zijn.

Eventueel kunnen dossiers met vermiste personen worden opgehelderd. Alle mogelijke diensten met de nodige faciliteiten, zoals een internet- en een faxverbinding, zijn langs het water aanwezig om onmiddellijk de opgeviste voertuigen te traceren. Enkele maanden geleden was er al een gelijkaardige actie in de Maas in Wallonië.

Bron » VRT Nieuws