Cel Vermiste Personen zocht naar 1.604 mensen

De Cel Vermiste Personen van de federale politie heeft vorig jaar 1.604 nieuwe verdwijningsdossiers geopend. 1.508 vermiste personen werden teruggevonden. 90 procent van hen was nog in leven. Meer dan 95 procent van de dossiers kon nog in hetzelfde jaar afgesloten worden. 96 dossiers die vorig jaar werden geopend, lopen nog steeds.

Van de 1.604 vermiste personen, werden er 1.357 levend teruggevonden. 151 mensen werden dood teruggevonden, in de meeste gevallen ging het om zelfdoding. De grootste groep vermisten zat in de leeftijdsgroep 18-69 jaar.

Vorig jaar werd ook het oudste verdwijningsdossier opgelost. Het ging om een vrouw die begin jaren 80 in het Gentse verdween. Haar botresten zijn gevonden in een autowrak in het kanaal Gent-Oostende.

De Cel Vermiste Personen organiseerde vorig jaar overigens verscheidene zoekacties in waterwegen. In totaal werd 73 kilometer waterweg uitgekamd op verzoek van 5 verschillende parketten. Er werden 6 vermiste personen en 57 voertuigen teruggevonden.

Bron » VRT Nieuws