Cel Vermiste Personen zoekt identiteit van 81 lichamen

De Cel Vermiste Personen van de federale politie is momenteel op zoek naar de identiteit van 81 lichamen. Dat schrijven de kranten van Sudpresse maandag. De 13 leden van de cel zoeken niet alleen naar vermiste personen. Ze moeten eveneens de identiteit achterhalen van lichamen die door niemand erkend of opgeëist worden.

Sinds de oprichting in september 1995 kon de Cel Vermiste Personen reeds de identiteit achterhalen van 768 stoffelijke overschotten. Van 81 lichamen is tot tot op heden niet geweten om welke persoon het gaat. Daar komen nog de gevonden lichaamsdelen en de vermisten van voor 1995 bij. De lichamen worden bepaalde tijd bewaard. Dat kan weken tot maanden zijn.

Na verloop van tijd en wanneer er geen onderzoek meer loopt, geeft het gerecht de opdracht de lichamen te begraven onder identiteit ‘X’ in de gemeente waar ze gevonden werden. Met een nummer kunnen de lichamen geïdentificeerd worden. Er wordt steeds een staal genomen zodat later alsnog een DNA-onderzoek mogelijk is.

Bron » Gazet van Antwerpen