Twee lichamen en 216 voertuigen teruggevonden in de Maas

De lichamen van twee vermiste personen zijn teruggevonden bij de zoekactie ‘Libre Meuse’, waarbij de Maas en het Albertkanaal doorzocht werden in de omgeving van Luik. Ook werden 216 voertuigen uit het water gehaald, zo meldt de procureur-generaal van Luik.

Van 3 juni tot 24 september werd voor de vierde keer de zoekactie georganiseerd in de wateren van de Maas en het Albertkanaal in het gerechtelijk arrondissement Luik. De actie was op poten gezet om drie vermiste personen terug te vinden en om auto’s boven te halen die gestolen of gelinkt aan andere misdrijven zouden zijn.

Voor de twee lichamen werd een autopsie bevolen. Volgens de eerste vaststellingen is een overlijden door toedoen van een derde uitgesloten. Van de 216 voertuigen werden er 172 gelinkt aan een strafdossier.

Voor de actie werd gedurende 24 dagen de Maas tussen Hoei en Wezet (Visé) en het Albertkanaal tussen Luik en Kanne (Riemst) afgespeurd.

Bron » De Morgen