CCC-man Pierre Carette vrij

De commissie voor voorwaardelijke invrijheidstelling heeft beslist om Pierre Carette onder voorwaarden vrij te laten. Dat meldt zijn advocaat Jean-Philippe de Wind woensdag. Carette zat meer dan zeventien jaar in de gevangenis als mededader van de aanslagen die in de jaren tachtig in ons land werden gepleegd door de CCC, de strijdende communistische cellen.

De vrienden van Carette hebben ervoor gezorgd dat hij bij zijn vrijlating een vaste woonplaats kan betrekken en een baan als drukker krijgt. Dat waren overigens twee strikte voorwaarden voor zijn vrijlating. Piere Carette was het laatste lid van de CCC dat nog achter de tralies zat. Zijn eerdere verzoeken om te worden vrijgelaten, werden telkens afgewezen. Bij de door de CCC gepleegde aanslagen vielen twee doden.

Bron » Gazet van Antwerpen