Pierre Carette morgen voor VI-Commissie

De ‘Association Parents et Amis des Prisonniers Communistes’ en ‘Secours Rouge’ eisen de onmiddellijke vrijlating van de “communistische politieke gevangene” Pierre Carette. Aanleiding is het feit dat Carette, die in 1988 levenslang kreeg voor de CCC-aanslagen, morgen donderdag zal verschijnen voor de Commissie voor voorwaardelijke invrijheidstelling van Waals-Brabant. Carette doet al enkele jaren verwoede pogingen om vrij te komen. Als niet-recidivist kon dat in theorie reeds na 10 jaar opsluiting.

De personeelsvergadering van Leuven-Centraal, waar Carette sinds 1998 opgesloten zit, verdaagde ondertussen tot drie keer toe een besluit over het opstarten van de VI-procedure. Dit geeft Carette nu het recht om rechtstreeks te verschijnen voor de VI-Commissie, waarvan het besluit bindend is voor Justitieminister Verwilghen. De andere 3 CCC-ers kwamen de afgelopen jaren al wel vrij.

Bron » Gazet van Antwerpen