Pierre Carette komt niet vrij

De commissie voor de voorwaardelijke invrijheidstelling van Brussel heeft dinsdag het verzoek tot voorwaardelijke vrijlating van Pierre Carette, de voormalige leider van de terreurgroep CCC, verworpen. Zijn dossier is naar de gevangenis van Leuven gestuurd, waar Carette opgesloten zit. Daar zal het het dossier in april 2002 opnieuw onderzocht worden, zei één van Carettes advocaten, Odette Haas.

De commissie bestelt ondertussen een psychosociaal rapport bij experts die niet van het ministerie van Justitie afhangen. Carette heeft steeds geweigerd onderzocht te worden door een deskundige van Justitie. Pierre Carette (48) werd in oktober 1988 door het hof van assisen van Brabant tot levenslange dwangarbeid veroordeeld voor een twintigtal aanslagen die in België op belangen van de Verenigde Staten, de Navo of het financieel-economisch establishment gepleegd werden.

Eén van de aanslagen, op een gebouw van het Verbond van Belgische Ondernemingen in Brussel, kostte een brandweerman het leven. Drie andere leden van de Cellules Communistes Combattantes, die in december 1985 in Namen samen met Carette aangehouden werden, kregen dezelfde straf. Zij zijn ondertussen vrij.

Carette, die zichzelf als een politieke gevangene en een communistische militant beschouwt, werd vorige week donderdag van de gevangenis van Leuven naar die van Sint-Gillis overgebracht, waar de commissie voor voorwaardelijke invrijheidstelling van Brussel zetelt.

Bron » Gazet van Antwerpen