Guy Bouten (ex-VRT) aangehouden wegens bedreigingen

Gewezen VRT-journalist Guy Bouten is gisteren opgepakt en door onderzoeksrechter Freyne aangehouden wegens bedreigingen, valse naamdracht en poging tot afpersing. Dat bevestigt het parket van Brussel vanmorgen.

Dinsdag heeft Bouten de advocaat Guy François in zijn kabinet met een wapen bedreigd. Volgens de advocaat wou Bouten van hem een som van zo’n 8.056 euro bekomen.

Guy François was de advocaat van de Albanese pooier die Bouten vorig jaar aankloeg. De pooier had bij onderzoeksrechter Bruno Bulthé een videoband afgegeven waaruit moest blijken dat de journalist zelf een verhouding had met de prostituee waarvan de Albanees de pooier was.

Bouten en François werden gisteren met elkaar geconfronteerd. Volgens de advocaat vindt Bouten dat François zijn leven verwoest heeft, vermits de VRT na deze hele zaak besloten had om de journalist te ontslaan.

Bouten betwist deze versie van de feiten en beweert in een val gelokt te zijn van meester François. Voor de onderzoeksrechter waren de aanwijzingen sterk genoeg om de ex-journalist aan te houden.

Bron » De Standaard