Ex-VRT journalist Guy Bouten aangehouden

Gewezen VRT-journalist Guy Bouten is opgepakt en door onderzoeksrechter Thierry Freyne aangehouden wegens bedreigingen, valse naamdracht en poging tot afpersing. Dat bevestigt het parket van Brussel.

Via het Moldavische hoertje Nina infiltreerde Bouten in 2002 in het Albanese prostitutiemilieu in het kader van een onderzoeksreportage. Na een paar weken vervaagde zijn rol als verslaggever en probeerde hij Nina uit het maffiawereldje te redden en haar pooier achter de tralies te krijgen.

De journalist werd door de VRT ontslagen nadat Nina’s pooier de journalist, toen 25 jaar in dienst, aankloeg. De pooier liet een videoband uitlekken waarop te zien is hoe Bouten zijn liefde verklaart aan het hoertje. Bouten beweert dat hij acteerde. Hij vindt dat hij in een val is gelokt van de advocaat van de pooier, Guy François. “Binnenkort krijgen ze allemaal de rekening gepresenteerd”, verklaarde hij eerder deze maand in Gazet Van Antwerpen.

Volgens meester François heeft Bouten hem dinsdag in zijn kabinet met een wapen bedreigd. Hij drong het kantoor binnen onder een valse naam. Bouten zou van de advocaat een som van 8.056 euro geëist hebben. “Waarschijnlijk wou Bouten het ereloon dat de pooier aan de advocaat betaalde, buitmaken”, zei de woordvoerder van het Brusselse parket Jos Colpin vrijdag. “Zijn stoppen zullen eventjes zijn doorgeslagen.”

Het team van onderzoeksrechter Thierry Freyne vond een nepwapen in het kabinet van François. Bouten ontkent niet dat hij in het kabinet geweest is, wel dat hij de advocaat bedreigde. Bouten en François werden donderdag met elkaar geconfronteerd. Die confrontatie leverde niets op.

Bron » De Standaard