Robert Beijer beschuldigt journalist Guy Bouten van laster en eist 7.500 euro

Oud-BOB’er en ex-crimineel Robert Beijer heeft een proces ingespannen tegen auteur en journalist Guy Bouten omdat die laatste hem ervan beschuldigde lid geweest te zijn van de Bende van Nijvel. Dat gebeurde bij de voorstelling van Beijers boek ‘De Laatste Leugen’, op 17 februari 2010. Beijer beschuldigt Bouten nu van laster en eist een schadevergoeding van 7.500 euro. Het proces is donderdag ingeleid voor de Brusselse correctionele rechtbank en uitgesteld naar 22 december.

Guy Bouten, ooit aan het werk bij de VRT maar daar ontslagen, schreef na zijn vertrek bij de openbare omroep een boek over de Bende van Nijvel, De Bende van Nijvel en de CIA. Daarin beschuldigde hij Beijer en diens kompaan Madani Bouhouche al van betrokkenheid bij de misdaden van de Bende.

Die beschuldiging herhaalde hij nog eens op de persconferentie waar Robert Beijer zijn eigen boek voorstelde. Bouten stelde met zoveel woorden dat Beijer deel had uitgemaakt van de logistieke cel van de Bende en dat hij over documenten beschikt die dat bewijzen.

Beijer heeft de auteur nu voor de Brusselse correctionele rechtbank gedaagd wegens laster. Die rechtbank stelde het proces uit omdat Beijer, noch Bouten ooit ondervraagd waren over het incident, en omdat niet duidelijk is of Beijer ooit in verdenking is gesteld in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Op de volgende zitting, op 22 december, zal een datum bepaald worden waarop de zaak gepleit wordt.

Bron » De Morgen