Brusselse rechtbank bekijkt televisiebeelden in lasterproces Beijer tegen ex-journalist

De Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdagnamiddag de televisieopnames bekeken van de persconferentie waarop oud-BOB’er en ex-crimineel Robert Beijer zijn boek De Laatste Leugen voorstelde en waar voormalig VRT-journalist Guy Bouten Beijer ervan beschuldigde lid geweest te zijn van de Bende van Nijvel. Beijer beschuldigt Bouten nu van laster en eist een schadevergoeding van 7.500 euro.

Guy Bouten, ooit aan de slag bij de VRT maar daar ontslagen, schreef na zijn vertrek bij de openbare omroep een boek over de Bende van Nijvel, ‘De Bende van Nijvel en de CIA’. Daarin beschuldigde hij Beijer en diens kompaan Madani Bouhouche al van betrokkenheid bij de misdaden van de Bende. Die beschuldiging herhaalde hij nog eens op de persconferentie waar Robert Beijer zijn eigen boek voorstelde, in februari 2010.

Bouten stelde met zoveel woorden dat Beijer deel had uitgemaakt van de logistieke cel van de Bende en dat hij over documenten beschikt die dat bewijzen. Beijer dagvaardde de auteur daarop voor de Brusselse correctionele rechtbank wegens laster. Nadat de zaak enkele keren was uitgesteld voor bijkomend onderzoek heeft de rechtbank donderdagnamiddag de beelden van de persconferentie en het optreden van Bouten bekeken. De zaak werd vervolgens uitgesteld en zal op 10 mei gepleit worden.

Bron » Knack