Beijer eist 7.500 euro schadevergoeding van auteur Guy Bouten

Voor de correctionele rechtbank van Brussel is vandaag het proces geopend dat ex-rijkswachter Robert Beijer tegen journalist Guy Bouten heeft aangespannen wegens laster en eerroof. Hij eist een schadevergoeding van 7.500 euro. Bouten beschuldigde Beijer ervan dat hij een van de daders van de moordpartijen van de Bende van Nijvel was. Hij deed dat in 2009 op een persconferentie die Beijer georganiseerd had ter gelegenheid van de verschijning van zijn boek over de misdaden die de bende in de jaren ’80 pleegde.

Robert Beijer (60) was in de jaren 80 van de vorige eeuw rijkswachter bij de drugsbrigade in Brussel. Hij werd in 1995 door het hof van assisen van Brussel tot veertien jaar cel veroordeeld voor het opzetten van een expeditie bij Libanese diamantairs in Antwerpen die slecht afgelopen was. Zijn collega had een van de diamantairs om het leven gebracht en geprobeerd nog een andere te doden. Ook Bouhouche werd door het assisenhof veroordeeld.

Beijer, die na zijn veroordeling privédetective werd, werd vaak verdacht in het dossier van de Bende van Nijvel maar nooit formeel in verdenking gesteld. Bij de verschijning van zijn boek over deze zaak beschuldigde Bouten hem openlijk van betrokkenheid bij de moordpartijen van de bende. Het tafereel werd gefilmd. De rechtbank zal de beelden bekijken op de volgende zitting op 15 maart.

Bron » De Morgen