DNA-spoor rond Bende van Nijvel

Op de vernieuwde politiesite van de Bende van Nijvel staan nog slechts zes robotfoto’s van verdachten. Oorspronkelijk waren er dat een dertigtal. Drie foto’s hebben te maken met de hold-up in Temse op 10 september 1983. Er is ook een nieuwe foto bij.

De eerste robotfoto is een van de drie daders van de overval op wapenhandel Daniël Dekaise in september 1982. Bij die overval werd een politieman doodgeschoten. Drie van de zes robotfoto’s die overblijven, hebben te maken met de overval in Temse. Bij die feiten werd de conciërge van een textielbedrijf doodgeschoten en raakte zijn vrouw zwaargewond.

De verdachten op de robotfoto’s zijn wellicht de ‘reus’ van de bende (zeker 1,90 meter groot volgens getuigen) en de ‘killer’ die op alles schoot wat bewoog. Van die man zijn twee tekeningen gemaakt. Eentje met een scherp gezicht, een tweede met een voller gelaat. Op de twee andere foto’s staan de dader van de diefstal van een Volkswagen Golf in 1983 en de dader van de diefstal van een Austrin Allegro op 10 mei 1982 in Elsene.

Het gerecht heeft ook een DNA-profiel gevonden aan de binnenkant van een kogelwerende vest, zo raakte gisteren bekend. Het zou afkomstig zijn van de ‘killer’. Als de theorie van de onderzoekers klopt, is de ‘killer’ na de overval van Aalst in 1985 doodgeschoten.

Bron » Gazet van Antwerpen