Bende van Nijvel lanceerde overval met carnavalslied

Nauwelijks een half uur voor de Bende van Nijvel in Aalst haar laatste en bloedigste overval op een warenhuis pleegde, vroeg een man een carnavalslied aan bij de vrije radio Mi Amigo. In naam van de Bende van Nijvel, zei hij in perfect Nederlands. De speurders menen dat dit het startsein kan zijn geweest voor de overval op de Delhaize van Aalst, ook al omdat de bendeleden geregeld carnavalsmaskers droegen.

De aanvraag bij Mi Amigo liep op 9 november 1985 omstreeks 19 uur binnen. Om 19.39 uur begon de overval. Acht personen werden doodgeschoten. De onderzoekers zijn overtuigd dat de Bende van Nijvel draaide rond drie spilfiguren: een seriemoordenaar, een reus en een derde, ietwat oudere man. Van deze laatste wordt vanavond een robotfoto vrijgegeven in het TV1-programma Ooggetuige.

Bron » De Standaard