Speurders reconstrueren overval Bende van Nijvel op Delhaize in Aalst

Speurders zijn maandagavond begonnen aan de grootscheepse reconstructie van de moorddadige overval van de Bende van Nijvel op de Delhaizevestiging in Aalst. Bijna klokslag 22 uur reed de donkere VW Golf van de Bende van Nijvel opnieuw het parkeerterrein van het Delhaizewarenhuis in Aalst op, zoals dat op 9 november 1985 is gebeurd.

Aan het stuur de Reus van de Bende, naast hem de Oude en achterin Killer, de man die 23 van de 28 slachtoffers van de Bende-aanslagen op zijn geweten heeft. Uitgebeeld door figuranten, die in het zwart gekleed gingen en hun wapens reeds bij zich hadden.

Vervolgens werd de aankomst van de familie Van de Steen gefilmd terwijl klanten doodgemoedereerd het warenhuis verlieten met overvolle winkelwagentjes. David en zijn zus huppelden opgewekt naar het warenhuis, maar lang zou dat niet duren. De overvallers van de Bende kwamen er aan en toen weerklonken de eerste knallen: alleen David ontsnapte aan de dodelijke kogelregen. Zijn ouders en zus waren op slag dood.

Bron » De Standaard