Eric Lammers mogelijk niet berecht voor aanranding minderjarige

De crimineel Eric Lammers, die sinds enkele dagen een elektronische enkelband moet dragen, zal zich vanwege een gerechtelijke verwarring mogelijk niet meer moeten verantwoorden voor de aanranding van een minderjarig meisje. Dat schrijf Le Soir.

Het probleem is dat de uitlevering van Eric Lammers aan België enkel gebeurde in het kader van eerder uitgesproken veroordelingen, en dus niet voor nieuwe zaken. De procureur des konings van Luik, Danielle Reynders, verklaarde dat ze desondanks instructies heeft gegeven om de zaak zonder vertraging van start te laten gaan. “Het is aan de rechter om uitspraak te doen over de ontvankelijkheid van de vervolging”, luidt het.

Lammers is een gewezen militant van het extreemrechtse Westland New Post en van het Front de la Jeunesse. Hij werd in 1992 tot levenslang veroordeeld voor de doodslag op twee diamantairs in Antwerpen. In 2002 kwam hij voorwaardelijk vrij, waarna hij opnieuw werd veroordeeld voor het verdonkeremanen van een lijk. Omdat hij niet opnieuw naar de gevangenis wilde, vluchtte Lammers naar Servië. Daar werd hij opnieuw bij de kraag gevat en aan ons land uitgeleverd.

Bron » De Morgen