Zaak Front National uitgesteld

De elfde kamer van het Brusselse hof van beroep heeft maandag het proces tegen Daniel Féret, de voormalige voorzitter van het Front National, en zijn parlementair medewerker Georges-Pierre Tonnelier uitgesteld naar 18 mei 2005. De twee worden vervolgd voor aanzetten tot rassenhaat door het verspreiden van vlugschriften en verkiezingsprogramma’s.

In augustus al velde de rechtbank een tussenarrest. Het hof van beroep oordeelde toen dat de burgerlijke partijstelling van de Liga van de Rechten van de Mens, het centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en de Beweging tegen Racisme, Antisemitisme en Xenofobie (MRAX) ontvankelijk was. Het Front National ging daartegen in cassatieberoep. Het hof moet het cassatiearrest op 22 december afwachten voor het proces kan worden verdergezet.

De voorzitter van de elfde kamer van het hof van beroep, Jean-Pierre Collin verlaat daarenboven de correctionele voor een burgerlijke kamer. Daardoor moeten alle debatten in de zaak worden overgedaan vanaf 18 mei 2005.

Bron » De Standaard