Vlaams Belang OCMW-raadslid zong jolig mee

Naast senator Michel Delacroix (FN) zat in het filmpje een lijvige man gretig mee te zingen. Het blijkt om een Vlaams Belang-mandataris te gaan. “Natuurlijk is dit vervelend. Ik stond in de koffiekamer van het parlement te kijken naar het filmpje, toen ons Vlaams-Brabants kamerlid de man herkende als Luc Van Keerbergen, een van onze OCMW-raadsleden in Machelen. We hebben geen seconde geaarzeld, een kwartier later lag die man uit de partij”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valckeniers.

“Aangenaam is het niet om zoiets te zien van een mandataris, maar het geeft me de gelegenheid te bevestigen dat dit niet kan bij Vlaams Belang. Er zijn inderdaad in het verleden nog soortgelijke incidenten geweest, maar al de betrokkenen moesten de partij meteen verlaten. Ex-senator Roeland Raes (die veroordeeld is voor negationisme, red.) heeft uit eigen beweging Vlaams Belang verlaten.”

“Dit soort zaken is lastig, omdat het ons bemoeilijkt ons discours goed te kunnen voeren. We zijn een radicale partij, maar geen extremistische partij. Dit brengt ons onterecht in diskrediet. Nu goed, het signaal is gegeven. En ik weet zeker dan 99,9 procent van mijn partij daarachter staat. Helaas glippen er altijd door de mazen van het net”, zegt Valckeniers.

Bron » De Standaard