Pierre Magnien en Christian Henry nieuwe procureurs des Konings in Henegouwen

De Hoge Raad van Justitie (HRJ) draagt Pierre Magnien en Christian Henry voor bij de minister van Justitie als toekomstige procureurs des Konings in Henegouwen, in de twee nieuwe gerechtelijke arrondissementen Charleroi en Bergen. Dat meldde de HRJ gisterenavond op zijn website.

Magnien en Henry zouden eind mei, begin juni 2014 officieel moeten benoemd worden voor een termijn van vijf jaar, die één keer kan hernieuwd worden. In dat geval zal Magnien de procureur van Charleroi worden. Henry wordt dan procureur van Bergen, na de fusie van het gerechtelijk arrondissement van Bergen en Doornik.

Magnien, die begon bij het parket van Charleroi in 1985, volgt Christian De Valkeneer op, die procureur-generaal in Luik is geworden. De Valkeneer werd na zijn vertrek al vervangen door Magnien.

Henry werd procureur des Konings van Bergen in 2007, nadat hij sinds 1999 al eerste substituut was. Henry volgde Claude Michaux op, die in 2007 procureur-generaal werd bij het hof van beroep.

Bron » De Morgen