Topspeurder die Patrick Haemers ving is overleden

Rudy De Jonghe, de speurder die de beruchte gangster Patrick Haemers in Brazilië arresteerde na een twee jaar durende klopjacht, is op 3 april 2014 overleden. Dat liet zijn weduwe weten aan het weekblad Humo. De topspeurder gaf in november vorig jaar een afscheidsinterview in Humo, waarin hij terugblikte op zijn goedgevulde speurderscarrière, met als hoogtepunt de arrestatie van Haemers in 1989.

In de jaren 80 zaaide de blonde gangster met de staalblauwe ogen samen met zijn bende terreur in heel België met drieste en dodelijke overvallen op geldtransporten. In 1987 ontsnapte Haemers uit de gevangenis en vormde Rudy De Jonghe samen met zijn kompaan Patrick Van Brussel het onderzoeksteam dat twee jaar lang jacht maakte op de publieke vijand nummer 1. Ze spoorden hem uiteindelijk op in Brazilië. De Jonghe ving Haemers met zijn blote handen in een winkelcentrum in Rio De Janeiro (“Hij liep recht in mijn armen!”).

In zijn laatste interview kondigde De Jonghe ook aan dat er een ongeneeslijke kanker bij hem was vastgesteld. Hij werd 56 jaar.

Bron » Humo