Speurder die beruchte gangster Patrick Haemers ving, is overleden

Rudy De Jonghe, de speurder die de beruchte gangster Patrick Haemers ving, is gisteren overleden. Dat schrijft het weekblad Humo op zijn website. Haemers, in de jaren tachtig met zijn bende verantwoordelijk voor heel wat dodelijke overvallen op geldtransporten, kon in 1987 uit de gevangenis ontsnappen.

Rudy De Jonghe en zijn collega Patrick Van Brussel leidden het onderzoeksteam dat twee jaar lang jacht maakte op de beruchte blonde gangster. Uiteindelijk vonden de speurders Haemers in Brazilië, waar ze hem in 1989 oppakten in een winkelcentrum in Rio de Janeiro. Haemers zou vier jaar later uiteindelijk zelfmoord plegen in zijn cel.

De Jonghe, die 56 jaar oud werd, had in november vorig jaar een afscheidsinterview gegeven in Humo, waarin hij terugblikte op zijn speurderscarrière. In dat interview vertelde De Jonghe dat er een ongeneeslijke kanker bij hem was vastgesteld. Het was zijn weduwe die Humo op de hoogte bracht van het overlijden.

Bron » De Morgen