Protagonist proces Habran opgepakt voor overval G4S

De federale gerechtelijke politie heeft donderdag in Verviers Anouar B. gearresteerd. Die werd vrijgesproken tijdens het tweede proces Habran, na eerder veroordeeld te zijn tot levenslang, en wordt er nu van verdacht deelgenomen te hebben aan de overval op de Luxemburgse zetel van transportbedrijf G4S, schrijft SudPresse.

In april 2013 blies een zwaar bewapend commando de deuren op van het bedrijf G4S in de stad Luxemburg in het Groothertogdom. Daarna openden de daders het vuur op de politie en sloegen ze op de vlucht. Drie verdachten werden in februari opgepakt.

Volgens SudPresse zou het DNA van B. teruggevonden zijn op stukken die werden aangetroffen op de plaats van de aanval. De man is aangehouden en riskeert uitlevering aan Luxemburg.

In 2009 werd B. tijdens het eerste proces Habran tot levenslang veroordeeld wegens drie moorden. Tijdens het tweede proces werd hij vrijgesproken.

Bron » De Morgen