Magistraten vragen om niet te besparen op justitie

De magistraten vragen in een memorandum aan de federale regeringsonderhandelaars om niet te besparen op justitie, maar net meer te investeren. De rechters zeggen dat ze de grote hervorming van justitie, die begin april is doorgevoerd, onmogelijk tot een goed einde kunnen brengen zonder extra geld en meer personeel.

“Wij ondervinden dat het vrijwel onmogelijk wordt om onze normale werking te garanderen met de mensen die op dit ogenblik op het terrein staan”, zegt Lola Boeykens van de rechtbanken en hoven in ons land. “Om daarbovenop nog een grote hervorming te implementeren, dat wordt teveel.”

“Gerechtelijke hervormingen vragen investeringen in magistraten, personeel en logistieke middelen”, klinkt het. “Als het beleid het vertrouwen in justitie wil herstellen om het gevoel van onveiligheid bij de bevolking en straffeloosheid bij de daders in te dijken, dan zijn nu extra inspanningen nodig.”

Bron »VRT Nieuws