Beruchte gangster opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek

Djurica Djordjeciv, een 61-jarige Serviër die in de jaren 80 betrokken was bij verschillende overvallen op geldtransporten en postkantoren, is vorige week dinsdag opnieuw opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek. De man was in 2005 vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen voet meer in België zou zetten maar zou nu mogelijks betrokken zijn bij nieuwe overvalplannen. Dat melden de kranten La Dernière Heure en Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

Djordjevic is in ons land veroordeeld voor verschillende overvallen op geldtransporten en postkantoren, waarbij vaak gebruik werd gemaakt van zware vuurwapens. Er werd ook vermoed dat hij een hand had in de ontsnapping van Murat Kapllan, Philippe Lacroix en Basri Bajrami uit de gevangenis van Sint-Gillis, in mei 1993, maar daarvoor werd Djordjevic vrijgesproken. Zijn andere veroordelingen leverden de man wel een celstraf van 25 jaar op.

Djordjevic ontsnapte tot vijfmaal toe uit de gevangenis en werd in 2005 vervroegd vrijgelaten, met als dwingende voorwaarde het absolute verbod ons land nog te betreden, ten minste tot en met 2018. In 2006 werd hij al een eerste maal opgepakt omdat hij toch in België werd aangetroffen maar in 2007 kwam hij opnieuw voorwaardelijk vrij en werd hij uitgewezen naar Servië.

De politie kreeg er enige tijd geleden echter lucht van dat hij opnieuw in België was en begon hem te schaduwen. Op 20 oktober vielen de speurders dan binnen in een flat op de Mettewielaan en pakten de zestiger op. Die gaf nog een andere naam op maar werd op basis van zijn vingerafdrukken geïdentificeerd. Volgens de speurders bereidde hij met zijn stiefzoon nieuwe overvallen voor maar zelf zou Djordjevic beweren dat hij enkel een schuld kwam innen.

De strafuitvoeringsrechtbank moet nu beslissen of de man terug naar de cel moet.

Bron » Het Laatste Nieuws