Bende-slachtoffer Nathalie Palsterman: “We staan al jaren in de kou”

“We vragen al jaren om hulp, maar er wordt niet naar ons geluisterd.” Dat zegt Nathalie Palsterman in “De Wereld Vandaag” op Radio 1. Pasterman verloor 32 jaar geleden haar vader bij de overval door de Bende van Nijvel op het Delhaize-filiaal in Aalst.

Vandaag is het dag op dag 32 jaar geleden dat de Bende van Nijvel toesloeg op het Delhaize-filiaal in Aalst. Acht mensen overleefden de overval niet, onder wie Jan Palsterman. Zijn dochter Nathalie was vandaag een opvallende afwezige op de herdenkingsplechtigheid in Aalst. “Ik ben zeer ontevreden over de gang van zaken binnen justitie”, vertelt ze in De wereld vandaag op Radio 1.

Veel vragen voor politici, weinig antwoorden

Palsterman zegt dat ze al jaren in de kou blijft staan. Ze erkent dat er vandaag al beter wordt omgegaan met slachtoffers en dat er meer openheid is dan vroeger. Toch is ze haar vertrouwen in justitie en politiek kwijtgeraakt. “Al twee jaar lang zoek ik hulp bij politiek en justitie, maar ik krijg van niemand antwoord.”

Palsterman schreef zes maanden geleden het hele parlement aan, maar kreeg alleen antwoord van Servais Verherstraeten (CD&V). Ze haalt ook zwaar uit naar de burgemeester van Aalst, Christophe D’Haese (N-VA). “Ik heb hem verschillende keren via verschillende wegen proberen te contacteren met zeer concrete vragen, maar kreeg nooit antwoord.” D’Haese betreurt die uitspraken en liet in Villa Politica duidelijk verstaan dat hij hen zeer graag wil ontvangen. “Als er een administratief misverstrand zou zijn ontstaan, zal ik dat zeker rechtzetten, maar weet dat ik er dag in dag uit ben.”

Bron » VRT Nieuws