Gevonden wapens niet van Bende, maar van wie dan wél? Parket opent onderzoek

Het parket van Charleroi opent een onderzoek naar de gevonden wapens in het kanaal Brussel-Charleroi. Gisteren bleek dat ze niet konden worden gelinkt aan de Bende van Nijvel. Dé vraag is: van wie zijn ze dan wel?

Gisteren bleek al dat de wapens en munitie die enkele maanden geleden werden opgevist door jonge magneetvissers niet van de Bende van Nijvel zijn. Maar van wie dan wel? Ignacio De La Serna, de procureur-generaal van Bergen en de procureur van Charleroi hebben beslist om dat te laten onderzoeken.

Van wie kunnen de wapens zijn?

Het parket van Charleroi vermoedt dat de wapens in het water werden gegooid door iemand die geen vergunning had om die wapens in zijn bezit te houden. Hun onderzoek gaat om die reden dan ook over inbreuken op de wapenwetgeving.

Waarom en wanneer kwamen die wapens dan in het water terecht?

Dat is moeilijk te zeggen. Het is een feit dat de wapenwetgeving in ons land verschillende keren verstrengd werd, onder meer in 2001, in 2006 en in 2011.

Door de strengere wapenwet moesten wapenbezitters hun wapens inleveren als ze er geen vergunning voor kregen. Mogelijk had iemand wapens van de jaren 90 in zijn bezit, wapens waarvoor hij of zij geen vergunning voor had en besliste die persoon dan om ze maar in het kanaal Brussel-Charleroi te gooien.

Bron » VRT Nieuws