Speurders Bende van Nijvel: “Getuig anoniem”

Advocaten en speurders naar de Bende van Nijvel doen een oproep aan alle getuigen om anoniem te spreken. Sinds de onthullingen over de reus komt er een massa tips binnen. Maar advocaten denken dat mensen met echt belangrijke informatie nog altijd niet durven te getuigen, al gebeurde de laatste overval van de Bende, in Aalst, morgen 32 jaar geleden.

Naar aanleiding van de reconstructie in het opsporingsprogramma FAROEK werd het telefoonnummer voor tips over de Bende van Nijvel extra bemand. Iedereen die iets weet, zich iets herinnert of iemand herkent, kan dus bellen naar het gratis nummer 0800 30 300.

Op dat telefoonnummer kunnen mensen normaal terecht voor tips over allerlei verdwijningszaken of zaken waarbij het publiek wordt opgeroepen. Nu wordt het nummer dus specifiek opengesteld voor tips over de Bende van Nijvel.

Meer dan honderd tips

Vorige week stond de teller al op meer dan honderd tips over de Bende van Nijvel. Nog elke dag lopen er tips binnen, op alle mogelijke manieren. Zelfs via het persoonlijke e-mailadres van de procureur-generaal Christian De Valkeneer en via de vele advocaten.

Ook de advocaat van de familie van Christiaan B., de zogenaamde reus, krijgt tips binnen. Al merken ze bij bepaalde, mogelijk cruciale getuigen een terughoudendheid, uit schrik voor represailles. Daarom doen ze een oproep, want bescherming voor getuigen is er wel.

Bron » VTM Nieuws