Slachtoffers van de Bende van Nijvel krijgen extra financiële hulp via Slachtofferfonds

Dinsdag werd in de Kamercommissie Justitie een wetsontwerp goedgekeurd dat voorziet in een extra financiële tegemoetkoming aan slachtoffers van zogenaamde ‘cold cases’. “Ik hoop dat dit voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel toch een klein verschil kan maken”, zegt parlementslid Sarah Smeyers (N-VA).

Doordat de slachtoffers van ‘cold cases’, zoals de Bende van Nijvel, geconfronteerd worden met een lopend gerechtelijk onderzoek, blijven de kosten voor hen natuurlijk oplopen. “Deze slachtoffers zullen recht krijgen op uitzonderlijke hulp van het zogenaamde ‘Slachtofferfonds’, omwille van de uitzonderlijke schade die zij lijden door het langdurig in het ongewisse blijven omtrent de identiteit en de motieven van de dader(s)”, zegt kamerlid en schepen Sarah Smeyers (N-VA).

Smeyers is tevreden dat de noodkreet van de slachtoffers van de Bende van Nijvel wordt aanhoord. “Het moet verschrikkelijk zijn om al zovele jaren met al die onbeantwoorde vragen te blijven zitten. Extra financiële hulp lijkt mij dan ook het minste wat we kunnen doen om bijvoorbeeld bij te dragen aan advocatenkosten of de kosten van psychologische bijstand. Ik hoop dat dit ontwerp voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel toch een klein verschil kan maken. Dat ze voelen dat ze er niet helemaal alleen voor staan”, zegt ze.

Bron » Het Laatste Nieuws