Op 9 november herdenking van slachtoffers Bende Van Nijvel op begraafplaats en aan Delhaize

Op 9 november herdenkt Aalst de aanslag van de Bende Van Nijvel op de lokale Delhaize. Om 10 uur is er een herdenkingsplechtigheid op de stedelijke begraafplaats, ’s avonds om 20.30 uur worden kaarsjes aangestoken aan de Delhaize aan de Parklaan. De aanslag op 9 november 1985 kostte acht mensen het leven.

Aanstaande zaterdag 9 november vindt op de begraafplaats van Aalst (Kerkhoflaan) om 10 uur een korte herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de Bende Van Nijvel plaats. Er is een toespraak door burgemeester Christoph D’Haese en aansluitend worden er bloemen neergelegd aan de gedenksteen voor de slachtoffers.

Het Witte Marscomité organiseert op 9 november ’s avonds om 20.30 uur een herdenking op de parking van supermarkt Delhaize in Aalst. “Binnen enkele maanden zal deze parking immers worden open gebroken voor de nieuwe winkel”, zegt Michel Markey van het Witte Marscomité. “De slachtoffers en nabestaanden willen daarom die avond afscheid nemen van de plek waar hun dierbaren zijn neergeschoten. Er zullen enkele toespraken gehouden worden en Delhaize zal witte ballonnen ophangen.”

Bron » Het Laatste Nieuws