Aalst herdenkt slachtoffers Bende van Nijvel

Op de begraafplaats van Aalst is een moment van bezinning gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag van de Bende Van Nijvel.

Op 9 november 1985 overviel de Bende het filiaal van Delhaize van Aalst. Er vielen acht dodelijke slachtoffers. De burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA), nam kort het woord op de herdenking. Hij ijvert ervoor als lid van het parlement dat deze feiten nooit zullen verjaren.

“Een minderjarig kind misbruiken, die misdaad verjaart nooit. Maar een moord plegen op een kind, dat verjaart wel. Zolang de nabestaanden van de slachtoffers geen rust kennen, mogen daders ook geen rust kennen. Dit mag nooit verjaren.”

Ook ministers Koen Geens en Pieter De Crem (beiden CD&V) waren op de begraafplaats en herdenking aanwezig. Vanavond vindt er een herdenking plaats van het Witte Marscomité voor de slachtoffers van de Delhaize in de Parklaan van Aalst. Dan worden er kaarsen aangestoken aan het gebouw dat binnenkort wordt afgebroken.

Bron » VRT Nieuws