Ex-rijkswachter Robert Beijer, die genoemd wordt in dossier Bende van Nijvel, is veroordeeld in Thailand voor illegaal verblijf

Robert Beijer is in Thailand veroordeeld wegens illegaal verblijf in het land. Gisteren hield het Belgisch gerecht nog een huiszoeking bij de voormalige rijkswachter in Thailand, in het onderzoek naar de Bende van Nijvel.

Beijer verblijft al jaren in Thailand. Zijn naam duikt ook al sinds lang op in het dossier van de Bende van Nijvel, die in de jaren 80 verschillende supermarkten brutaal overviel en zo 28 mensen vermoordde. De zaak is tot op vandaag niet opgehelderd en het gerecht kon Beijer zelf nooit iets ten laste leggen in het dossier.

Om die piste alsnog een laatste keer te onderzoeken, vertrok een rogatoire commissie van de Belgische justitie zondag naar Thailand, om een huiszoeking te doen bij Beijer. Daarbij werden gisteren enkele zaken in beslag genomen en de man werd ook opgepakt.

Het federaal parket benadrukte dat die arrestatie niét gebeurde in het kader van het onderzoek, maar wel door de Thaise autoriteiten omdat Beijer niet in orde zou zijn met zijn verblijfspapieren.

Nu is de man al effectief veroordeeld voor illegaal verblijf in Thailand. Hij wordt naar de hoofdstad Bangkok overgebracht. Het is nog onduidelijk wat er daar met hem zal gebeuren: mogelijk vliegt hij in de gevangenis ter plaatse, of hij kan ook op een vliegtuig naar ons land worden gezet.

Bron » VRT Nieuws