Zelfde munitie als Bende van Nijvel Outlaw-moord

De kogels waarmee Outlaw-motard Jakke Wouters op 2 april 2000 vanop drie meter werd doodgeschoten, waren van hetzelfde kaliber als de munitie waarmee de Bende van Nijvel zoveel dood en terreur zaaide. Dat vernam de Antwerpse assisenjury gisteren van de wapenexperts op het proces tegen Chico Monteagudo, Max Renard en Frank Coppens, drie clubleden van het slachtoffer. Het beruchte wapen betreft een chevrotine-jachtgeweer van het kaliber 12. “Dit moordtuig is zo krachtig dat het bijna uitsluitend in de zware criminaliteit wordt gebruikt”, aldus de deskundigen.

Behalve het chevrotinewapen werd ook nog “ten minste één” vuistvuurwapen gehanteerd om afvallig clublid Jakke doeltreffend uit te schakelen. Het lijk van Wouters vertoonde schotwonden in hoofd, borst, buik en arm. De onderzoeksexperts stelden vast dat de meeste schoten werden afgevuurd vanop een drietal meter. Het hoofd vertoonde ook nog twee wonden die veroorzaakt werden door drukschoten, één in de rechterslaap en één achter de oorschelp. De genadeschoten wellicht.

Omdat het doorzeefde lichaam van het slachtoffer in Waals-Brabant werd gevonden en het proces in Antwerpen wordt gevoerd, getuigden gisteren twee wapenexperts, een Waal en een Vlaming. Hun bevindingen strookten niet. Over één punt waren ze het eens: “Hoeveel schutters er waren om Jakke af te maken, weten we niet.” Maar over het aantal gebruikte wapens verschilden ze van mening. De Waal zei: “Twee, het jachtwapen en een revolver.» De Vlaming zei: «Zeker twee, waarschijnlijk drie.” Op aandringen van het hof kwamen ze tot een gezamenlijk, voorzichtig besluit: “Het staat vast dat er met meer dan één wapen op het slachtoffer werd geschoten.”

Twijfels welkom

“Meer dan één wapen is nog altijd geen drie. En het blijft mogelijk dat één dader twee revolvers tegelijk hanteerde”, concludeerde Piet Van Eeckhout op zijn beurt als verdediger van derde en jongste beschuldigde Frank Coppens. De twijfels die de deskundigen achterlieten na hun getuigenis, waren al even welkom in het kamp van kopstuk Chico Monteagudo (42) en tweede beschuldigde Max Renard (31). Want ook zij pleiten onschuldig in de zaak van moord op clublid Jakke Wouters.

Bron » Het Laatste Nieuws