Gangster was even weg

Pas gisteren is bekend geraakt dat Claude Silverans, één van de vier verdachten van de zware schietpartij met de politie in Huldenberg, even op wandel is geweest in Egenhoven (Leuven). Vrijdagnamiddag ontsnapte Claude Silverans namelijk uit een autootje van de BOB. De speurders waren met Claude Silverans in het kader van het onderzoek naar Huldenberg gereden.

Op de terugweg sloeg Silverans op de vlucht, maar hij kon snel weer worden ingerekend. ’s Morgens was de gangster vanuit de gevangenis van Mechelen onder begeleiding van acht rijkswachters in kogelvrije vesten naar het Leuvense gerechtshof overgebracht om voor de raadkamer te verschijnen.

De raadkamer verlengde zijn aanhouding en die van de drie medeverdachten van de schietpartij. Het was ook Claude Silverans die er op de avond van zijn arrestatie in slaagde om te ontkomen. De speurders betrapten hem toen samen met zijn broer Pascal en Pascal Hilger in een pand in de Van Souststraat in Anderlecht. Claude Silverans kon later in de buurt toch ingerekend worden.

Bron: Gazet van Antwerpen | 6 September 1994