Minister Justitie overlegt met gerecht over Bende

Minister van Justitie Stefaan de Clerck overlegt vandaag met de procureurs-generaal over het dossier van de Bende van Nijvel. Na dat gesprek zal de minister beslissen of er nieuwe initiatieven kunnen worden genomen. De Clerck heeft dat in de Kamer gezegd op vraag van Claude Eerdekens (PS).

De Clerck zei voorts dat hij nu ook een copie van de brief heeft gekregen, waarin gemeld wordt dat de reus van de Bende een rijkswachter zou zijn. De Clerck gaat het document overmaken aan de procureur-generaal van Bergen met het verzoek de vroeger uitgevoerde onderzoeken opnieuw onder de loep te nemen.

De Clerck stelde nog dat de advocaten van de burgerlijke partijen uit Aalst niet gevraagd hebben het dossier aan Charleroi te onttrekken. Zij vragen wel de aanstelling van een nationale magistraat of het opnieuw betrekken van de voormalige Dendermondse onderzoeksrechter Freddy Troch bij het onderzoek.

Bron » De Tijd