Minister De Clerck heeft vandaag Cel Waals Brabant bezocht

Minister van Justitie Stefaan De Clerck heeft vrijdag een ontmoeting gehad met de onderzoekers en het griffiepersoneel bevoegd voor de onderzoekscel naar de Bende van Nijvel in Charleroi. De procureur-generaal bij het hof van beroep van Bergen, Claude Michaux, was ook aanwezig.

Voor de procureur des Konings Christian De Valkeneer, die ook deelnam aan het bezoek, was het erom te doen een stand van zaken te krijgen van het onderzoek naar de moorden in de jaren tachtig, maar ook om de onderzoekers te verzekeren dat het onderzoek moet worden voortgezet, desnoods met extra personeel.

Momenteel werken er elf onderzoekers aan het dossier, samen met nog verschillende anderen die zich bezighouden met het klasseren en digitaliseren. De geëvolueerde technieken, voornamelijk rond DNA, bieden intussen nieuwe mogelijkheden voor het onderzoek, zo is gebleken.

Sinds de uitzending van een oproep tot getuigen door de Franstalige zender RTL-TVI in 2010, dienden zich ook al nieuwe getuigen aan. Volgens de procureur des Konings blijft men er zowel van de kant van de onderzoekers als van de kant van de minister “in geloven”. Stefaan De Clerck liet vrijdag nog verstaan dat men “altijd aan zijn deur mag kloppen” voor extra steun.

Bron » De Standaard