Commissaris Ruth van Cel Waals Brabant geschorst

Commissaris Lionel Ruth van de onderzoekscel Waals-Brabant, die het dossier van de bende van Nijvel probeert op te lossen, is geschorst. Dat verneemt Knack. De procureur-generaal van Bergen bevestigde dinsdag het bericht in Le Soir en La Dernière Heure dat het gerecht een onderzoek heeft geopend naar een lid van de cel die het dossier van de bende van Nijvel onderzoekt.

De man wordt ervan verdacht in de lokalen van de politie een wapen te hebben verborgen dat in beslag werd genomen werd tijdens het onderzoek. Volgens de kranten bewaarde de speurder wapens van Michel Cocu en Jean Bulthot. Volgens de procureur heeft de ballistische expertise aangetoond dat het wapen losstaat van de moorden.

De betrokkene blijkt volgens leden van de cel niemand minder te zijn dan Lionel Ruth, de commissaris van de onderzoekscel Waals-Brabant. De man is geschorst en wordt ook verdacht van andere feiten. Volgens de procureur-generaal van Bergen is het tweede luik van het onderzoek van financiële aard en heeft het geen betrekking op de beroepsactiviteiten van de betrokkene.

Bron » Knack