Onderzoek naar speurder in dossier Bende van Nijvel

Een speurder van de cel Brabant-Wallon, die het dossier van de Bende van Nijvel probeert op te lossen, wordt ervan verdacht minstens een wapen dat in beslag genomen werd tijdens het onderzoek, te hebben verborgen. Dat schrijvenLe Soir en La Dernière Heure. De procureur-generaal van Bergen bevestigt dat een onderzoek geopend is naar een politieagent van de cel Waals-Brabant.

De speurder zou wapens bewaard hebben die toebehoorden aan Michel Cocu, voormalig agent en lid van de Bende van de Borinage die werd vrijgesproken door het hof van assisen van Henegouwen, en aan Jean Bulthot, voormalig adjunct-directeur van de gevangenis van Sint-Gillis die ook genoemd wordt in het onderzoek. De procureur-generaal preciseert dat het eerste luik van het onderzoek van financiële aard is en “geenszins de beroepsactiviteiten van de betrokkene betreft”.

Het tweede luik gaat over “de bewaring van een wapen in de lokalen van de politie”. “De ballistische expertise heeft aangetoond dat het wapen losstaat van de moorden.” De procureur preciseert nog dat de betrokken politieman uit de cel Waals-Brabant is verwijderd en dat de cel haar onderzoek naar de Bende van Nijvel voortzet. Het parket geeft geen verdere commentaar op de zaak.

Bron » De Morgen