Dader door overlevende herkend?

“Ten tijde van de overval was ik niet in staat één van de daders te identificeren. Maar later heb ik in een commissariaat een rijkswachter of een lid van de gerechtelijke politie gezien, die dezelfde blik had als de man die mijn vader heeft doodgeschoten en mij zwaar heeft verwond”.

Dat vertelde Bozidar Djuroski gisteren tijdens het debatprogramma “Controverse” van de Franstalige televisiezender RTL-TVi. Op 27 september 1985 sloeg de Bende van Nijvel toe op de Delhaize in Eigenbrakel, en de toen 16-jarige Bozidar zat op de parkeerruimte van het grootwarenhuis naast zijn vader in een bestelwagen. Vader Djuroski overleefde de schietpartij niet; Bozidar werd zwaargewond maar kon worden gered nadat tijdens een urenlange operatie een long werd weggenomen.

Bozidar Djuroski heeft onder het gebeurde zwaar geleden: hij kon zijn studies niet meer voortzetten, heeft geen werk gevonden en krijgt bovendien geen enkele invaliditeitsuitkering. Ook psychisch en moreel lijdt de nu 26-jarige jongeman nog zwaar onder wat er tien jaar geleden is gebeurd.

Bozidar vertelde dat hij tot nog toe nooit had durven spreken over de man die hij herkend had als de schutter die de bestelwagen van zijn vader onder vuur had genomen, uit vrees dat men hem niet zou geloven.

Bron: Gazet van Antwerpen