Uitspraak vervolging De Staerke op 5 april

De kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen zal op 5 april een beslissing nemen over de vervolging van Philippe De Staerke voor de aanslagen van de zogenaamde Bende van Nijvel in 1985. e advocaten van de slachtoffers pleitten vanmorgen voor de KI over de aanwijzingen van schuld tegenover De Staerke. Zo ging hij zelf naar Aalst, volgens getuigen, de dag voor de overval op de Delhaize in Aalst op 9 november 1985. Bij een vriend van hem werd een koffer met wapens gevonden.

De Staerke schreef bovendien zelf een brief aan de procureur-generaal waarin hij toegaf deel te hebben uitgemaakt van de Bende van Nijvel. De advocaat van De Staerke, Thierry Delobel, pleitte de buitenvervolgingstelling wegens gebrek aan materiële bewijzen. Hij noemde Philippe De Staerke een “gewone misdadiger” die men in verband heeft gebracht met de moorden. In het geval van een buitenvervolgingstelling, kondigen de advocaten van de burgerlijke partijen al procedures voor Cassatie en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens aan.

Bron » De Standaard