Nieuwe robotfoto van lid Bende van Nijvel

Het gerecht heeft woensdag een nieuwe robotfoto vrijgegeven van een lid van de Bende van Nijvel. Het gaat om een man van 45 tot 50 jaar die nogal zwaar gebouwd is. Zijn taak bestond erin de wacht te houden terwijl de anderen dood en vernieling zaaiden.

De cel Jumet, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel voert, beschikt nu over drie betrouwbare re botfoto’s van personen die zeker bij de aanslagen betrokken waren. Eerder werden tekeningen vrijgegeven van ‘de reus’ en ‘de killer’. De eerste, groot en slank, moest vooral de buit verzamelen en was meestal gewapend met een machinegeweer.

De tweede, kleiner en zwaar gebouwd, was duidelijk de leider en had maar één doel: zoveel mogelijk slachtoffers maken.

Het gerecht is ook op zoek naar een onbekende die kort voor de overval in Aalst, in november 1985, bij de lokale radio Mi Amigo “namens de Bende van Nijvel” een carnavalsplaat aanvroeg.

Bron » Gazet van Antwerpen