Dutroux ontkent met klem moord op Bernard Weinstein

Marc Dutroux heeft vandaag voor het assisenhof met klem ontkend dat hij Bernard Weinstein heeft vermoord. Hij spreekt daarmee opnieuw zijn verklaringen tegen die hij in het begin van het onderzoek over de moord aflegde.

Volgens Dutroux waren het Gérard Pinon en Michelle Martin die Weinstein om het leven brachten. Dat zou eind maart of begin april 1996 zijn gebeurd.

Volgens deskundigen is het mogelijk dat Weinstein al begin december 1995 stierf. Zijn lijk was immers al in verdere staat van ontbinding dan dat van Julie en Melissa. “Dat kan niet”, meent Marc Dutroux, “want dan had ik hem niet meer kunnen vragen om voor Julie en Melissa te zorgen die in de kooi in Marcinelle zaten opgesloten. Ik heb Bernard niet vermoord. Hij was de enige vriend die ik had”, zei Dutroux.

Weinstein stierf wellicht niet aan de genees- en slaapmiddelen die hij innam of kreeg toegediend. Dat hadden toxicologen en chemici vanmorgen voor de rechtbank verklaard. De medicijnen brachten hem mogelijk in een diepe slaap of zelfs een pseudo-coma, maar veroorzaakten niet de dood, tenzij ze in massieve hoeveelheden ingenomen in wisselwerking traden met andere producten zoals alcohol.

Het lijk van Bernard Weinstein werd op 17 augustus 1996 opgegraven in Sars-la-Buissière. Onderzoek wees uit dat de Fransman er wellicht eind november 1995 levend werd begraven.

Michel Nihoul komt vandaag niet naar Aarlen. Nihoul, die vorige week onwel werd en de assisenzaal moest verlaten, moet vandaag opnieuw onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis.

Bron » De Standaard