Arms International eist in beslag genomen wapens terug

Leon Ivens eist ook de vergunning terug van zijn wapenhandel Arms International/Hobby Arms. De provinciegouverneur trok ook deze vergunning eind jaren negentig in nadat Leon en Ludwig Ivens beticht werden van illegale wapensmokkel. Het gerecht liet 8.500 FAL-geweren in beslag nemen omdat ze ervan overtuigd was dat er 1500 geweren verdwenen waren op de zwarte markt. Volgens Ivens waren de oorlogwapens bij de huiszoeking echter niet geteld. Dat gebeurde pas maanden later. “Toen bleek dat het gerecht zich vergist had en de lading compleet was”, zegt Ivens.

“We zijn voor het hof van beroep in Brussel vrijgesproken in deze zaak maar andermaal is onze naam door het slijk gehaald. We hopen dat de wapens nog in goede staat zijn want ze zijn zo’n miljoen euro waard. Nog dit jaar moeten ze overgebracht worden van het legerdepot in Bertrix naar Sint-Niklaas. We moeten echter eerst onze vergunning terugkrijgen om ze te kunnen verkopen. Ondanks de vrijspraak is dit nog niet gebeurd. We eisen trouwens ook 2,5 miljoen euro schadevergoeding voor het feit dat onze zaak zes jaar de deuren moest sluiten.”

Bron » Het Laatste Nieuws