Gruwelhuis van Dutroux te koop

Het huis van Marc Dutroux in Sars-la-Buissière staat te koop. Het huis waar in de zomer van 1996 de lichamen van Julie en Melissa werden gevonden, wordt op 6 november openbaar verkocht. ‘Ruim huis te koop. Met atelier. Te renoveren’, staat op de notariële verkoopakte. Het huis is totaal vernield en overwoekerd door onkruid. Het huis heeft een totale oppervlakte van 4.168 m2 en een kadastraal inkomen van 426 euro. Kandidaat-kopers kunnen het terrein vanaf vandaag bezichtigen.

De voormalige burgemeester van Sars-la-Buissière, André Bondroit, is alvast niet opgezet met de verkoop. Hij vreest dat iemand plannen heeft om in het huis een museum te maken. In Sars-la-Buissière werden op zaterdag 17 augustus 1996 op aanwijzing van Dutroux zelf de lichaampjes van de Luikse meisjes Julie Lejeune en Melissa Russo en het lijk van Bernard Weinstein, de kompaan van Dutroux opgegraven.

Bron » De Standaard