Voertuig getuige proces Habran in brand gestoken

Het voertuig van Jean-Philippe Mathieu, een van de belangrijkste getuigen die voor het Luikse assisenhof moet verschijnen, is in de nacht van woensdag op donderdag in brand gestoken, meldt substituut Jean-Luc Lecrompe. Een branddeskundige bevestigde dat het vuur aangestoken werd.

Mathieu is één van de vijf hoofdgetuigen die cruciale onthullingen deden in het kader van het onderzoek. Hun informatie, die samengevoegd werd met die van de beschermde getuigen, leidde ertoe dat de al verzamelde informatie bevestigd kon worden.

Het betrof vooral info in verband met de overval op het postkantoor van Braives. Mathieu, die voor bepaalde feiten in verdenking is gesteld, weigerde het statuut van beschermde getuige. De man zou vandaag getuigen.

De feiten zouden erop kunnen wijzen dat bepaalde getuigen onder druk voor het assisenhof getuigen. “Ik hoop dat dat alles niets te maken heeft met zijn getuigenis die voor vandaag gepland is, want dat zou bijzonder erg zijn”, aldus voorzitter Marc Dewart.

Bron » De Morgen