Advocaat Habran trekt zich terug

Meester Frédéric Bovy, al meer dan tien jaar de advocaat van Marcel Habran, heeft deze namiddag bij het begin van de zitting bekendgemaakt dat hij beslist heeft de belangen van zijn cliënt niet meer te verdedigen. Dat gebeurde na de beschuldigingen tegen de advocaat door de beschermde getuige Rolando Cerri voor het Luikse assisenhof.

De raadsman verliet de rechtszaal onmiddellijk. Tijdens zijn getuigenis voor het Luikse assisenhof deed de beschermde getuige Cerri verklaringen die hij niet aflegde tijdens het onderzoek. Hij stelde namelijk dat Habran zijn advocaat naar hem stuurde om druk op hem uit te oefenen.

“Toen ik opgesloten zat voor de hold-up op Bacop, stuurde Marcel Habran zijn advocaat. Die liet me verstaan dat ik er belang bij had bepaalde zaken over Habran te vergeten. In ruil daarvoor kon hij me verdedigen”, aldus Cerri op de zitting. Bij het begin van de namiddagzitting stond meester Bovy recht om zijn beslissing aan te kondigen. “Rolando Cerri uitte ernstige en valse beschuldigingen tegen mij”, verklaarde hij. “Ik heb hem slechts één keer ontmoet in Lantin in het kader van zijn dossier, maar ik heb nooit de minste poging gedaan om druk uit te oefenen.”

“Ik ben fier op mijn toga. Geen enkele advocaat kan getuige zijn onder zijn toga. Ik ben triest en vind het spijtig dat ik afstand doe van de verdediging van Marcel Habran, want ik heb hem meer dan tien jaar verdedigd.” De raadsman meent dat hij in zijn pleidooi niet meer zal kunnen stellen dat de beschermde getuige een leugenaar is, omdat hij zelf onterecht door Cerri beschuldigd wordt. Habran kan nog steeds een beroep doen op zijn andere advocaten, meester Marc Uyttendaele en meester Laurent Kennes.

Bron » De Morgen