Juryleden klagen over lawaai op proces Habran

De kwaliteit van het geluid op het proces van Marcel Habran en zijn handlangers is verslechterd na de beslissing van voorzitter Dewart om het uitzenden van beelden en geluid uit de hoofdzaal naar de andere zalen tijdelijk stil te leggen.

De journalisten en het publiek, die het proces tot nu toe buiten de hoofdzaal konden volgen, zijn voortaan verplicht in de hoofdzaal plaats te nemen als ze de debatten willen volgen.

Hoewel de tijdelijke maatregel, die geldt tot het einde van het onderzoek dat moet aantonen of de federale politie een niet-toegelaten toestel om geluid op te nemen al dan niet plaatse, het publiek niet stoort, maakt die het werk van de media wel moeilijker.

Het veelvuldige heen-en-weergeloop van journalisten en van het publiek in de zittingszaal vergroot het lawaai in de buurt van de plaats waar de juryleden zitten. Vanochtend deden verschillenden van hen hun beklag over de situatie.

Bron » De Morgen